Jumat, 27 Februari 2009

Ayat Korsi...

Geguritan nang ngisor kiye ditulis nang wong Indonesia sing manggon nang Amsterdam, apik banget nang rasa, kalimate marakna nguthik-uthik rasa pangrasa, tapi sing luwih jero maning miturutku dadi kaya mbukakna mripat sing wis mandan bures awit kakehan sing ditonton saben dinane. Pertama maca ujarku ana gandheng cenenge karo Ayat Qursi nang Al Qur'an. Jebule ora adoh sekang kursi sing siki lagi diuber-uber nang sebagean sedulur dewek. Sing maju meng palagan "perpolitikan". Jyaan, pancen ora kaya Kang Heri Latif, nek gawe ukara marakna nyengir, marakna krasa kethuthuk, marakna krasa diklitiki.

Digathukna karo kahanan sing ana siki nang endi baen, geguritan gaweyane Kang Heri Latif keyonge koh mathuk banget! Ngapurane disit nek geguritane ora tek terjemahna nganggo basa Kebumenan. Ben rasane tetep "ngess" dadi ya apa anane.

AYAT KORSI:
buat irene shanty

dimana ide yang berlawan?
gelap langit merindu hujan
banjir janji di jalanan
poster dan spanduk berkeliaran
semua mimpi asik jualan
korlap lihai jadi rebutan

korsi
korsi
korsi

jual diri demi korsi
jual ideologi demi korsi
jual karya kawan demi korsi

jual
jual
jual

napsu segunung modal seupil
biar kalah nasi asal gak kalah aksi
itulah yang terjadi kawan
jaman edan gila ayat korsi


heri latief
amsterdam, 21/02/2009

2 komentar:

  1. Nyong durung biso, gawe komentar sing main, nanging nyong sithik duwe falsafah lan filsafah, kabeh wis maring awake dewek2, urip iku pilihan, ananging wis dipilihna karo sing gawe urip, wah pancen repot lan gawe bingung, ora perlu bingung, tutna bae alure urip, sing wis ditetapna karo sing gawe urip, njagong maring korsi yen tiba luwih lara ketimbang, maring dingklik, mulane kudu matur nuwun sing mung njagong maring dingklik,...

    BalasHapus
  2. "Dingklik".. sebuah filosofi kearifan budi dalam kesederhanaan hidup.
    Salam untuk rekan petani dan rekan2 di Kebumen. Sukses selalu.

    Ttd, dulur adoh saking mBanyumas
    (KlikBanyumas.com)

    BalasHapus